پیام به تدویر کنندگان محفل یاد و بود از استاد مشعل غوری

 

 

دست اندرکاران، اعضا و هواداران محترم خانه فرهنگی "مولانا" در کشور کانادا، سلامهای بهاری ام به سبزی، سبزینه های بهار تقدیم تان باد!

 

دوستان فرهنگی و فرهنگ دوستان عزیز! جشن جمشیدی نـوروز و بین المللی شدن آنرا به شما پاسداران فرهنګ ومیراثهای ارزشمند فرهنگی کشور تبریک میګویم.

 

فرهنگیان محترم خانۀ فرهنگی "مولانا"! دقیق دو روز قبل ازنوروز،عنوان درشت: اطلاعیه خانۀ فرهنگی "مولانا" جهت یاد و بود از شخصیت هنری مرحوم استاد محمد سعید مشعل غوری، توجه ام را بخود جلب نمود.

 

با علاقه خاص داخل متن شدم که نوشته شده بود: « خانه فرهنگی "مولانا" در شهر ونکوور کانادا به همکاری فرهنگیان فیروز کوه ولایت غور افغانستان، پروگرام خاص را جهت یاد و بود از شخصیت هنری مرحوم استاد محمد سعید مشعل غوری (ادیب توانا، خطاط چیره دست، میناتوریست شهیر و شاعرشیوا بیان) درنظر ګرفته است....» جداً علاقه داشتم بجواب فراخوان صمیمانه تان، مبنی برتحریر مقاله وارسال آن به آدرس خانۀ فرهنگی "مولانا"، چند سطری تحریر و خدمت آن مرکز بزرگ فرهنگی ارسال بدارم. اما بدلیل مصروفیتهای کاری و نوروزی وهمچنان کوتاه  بودن مدت الی تدویر محفل (۲۷مارچ) به انجام این خدمت موفق نشدم. ازجانب دیگر در موجودیت وحضور شما فرهنگیان عزیز خانۀ فرهنگی "مولانا"، انجام این کار را چندان جدی نپنداشته، از تحریر مقالت صرف نظر نموده، به ارسال این پیام بعنوان تقدیر صمیمانه و صادقانه از فعالیتهای فرهنگی شما دوستان فرهنگسالار که من و ما از طریق گزارشات ژورنالیست محترم، جناب آقای امان معاشر در جریان برخی از فعالیتها و خدمات فرهنگی آن خانه قرار میگیریم که آخرین گزارش فرهنگی خانه خداوندگار بلخ، همانا تجلیل از نوروز باستان بود که با اشتراک نوروز باوران انجمنهای فرهنگی پاکستان،ایران، هندوستان و فلیپین برگزار کرده بود و ما به آن افتخار میکنیم، قناعت کردم.                                                                                                                        

 

فرهنگ دوستان محترم! یک ملت وقتی میمیرد که فرهنگ وزبانش بمیرد. چه باید کرد تا فرهنگ و زبان مان نمیرد؟ پاسداری صادقانه از فرهنگ وزبان مان و یاد وبود همیشگی و ارجگذاری بمقام والای همه شخصیت های فرهنگی عزیز مان، آنچه را که فرهنگ دوستان عزیز، از جمله دوستان عالیقدر در خانۀ فرهنگی "مولانا" انجام میدهند، میتواند پاسخی به پرسش فوق باشد.

 

 

فرهنگ را که بمعنای علم، دانش، ادب، معرفت، هنر، تعلیم وتربیت، آثار علمی و ادبی یک قوم و یا یک ملت تعریف کرده اند، پدیده ای نیست که بشکل تصادفی و از آدرس نامعلوم ظهور کرده باشد، بلکه بواسطه نخبگان فرهنگی، هنری و ادبی اقوام و ملتها خلق گردیده و میگردد. ارجگذاری و یاد و بود از مقام و منزلت شخصیتهای فرهنگی کشور، بمفهوم پاسداری از فرهنگ ماست. کشور عزیزمان با داشتن شخصیتهای بزرگ ادبی، هنری، فرهنگی ... خوشبختانه آنقدر غنی است که حتی مایه افتخار ملتهای حوزه تمدنی ما بوده، باشندگان کشورهای منطقه به نام نامی این شخصیت های بزرگ افتخار میکنند. تجلیل از شخصیت های فرهنگی کشور از حنظله بادغیسی تا مخفی بدخشی، از مولانای بزرگ تا خوشحال خان و خلیل الله خلیلی، از بهزاد تا میمنگی و مشعل غوری و دهها و صدها شخصیت دیگر، دَین همه ای ما و شماست.                                                                                     

یاد بود خانۀ فرهنگی "مولانا" از فرهنگیان عالیمقام کشور و از جمله استاد محمد سعید مشعل غوری، بمعنی و مفهوم ارجگذاری به علم، ادب وهنر است که همۀ شان اجزای تعریف شده ای فرهنگ اند.

 

بحیث همدیار و همتبار مشعل غوری، ازین اقدام با ارزش شما فرهنگدوستان در خانۀ فرهنگی "مولانا" اظهار تشکر میکنم. راه تان همیشه سبز باد!

 

پروفیسور (پوهنـدوی) محمــد عابــد «حیــدری»

 

درین هفتاد سال از عمر بیجا سوختم مشعل

کنون باید تحمل کرد زیرا نیستم دیــــــــری     (استاد مشعل)